Начало Култура Tурнето на „Фондацията“ ще мине и през Панагюрище

Tурнето на „Фондацията“ ще мине и през Панагюрище

СПОДЕЛИ
Варна (11 юни 2022) Група “Фондацията” покори сърцата на меломаните в Летния театър във Варна по време на концерта си от турнето под надслов “Фондацията" празнува “Щурците” на 55 години”. На сцената заедно с членовете на формацията - Кирил Маричков, Добрин Векилов - Дони, Иван Лечев, Славчо Николов и Венко Поромански се появиха и легендарните "щурци" Владимир (Валди) Тотев и Георги Марков. Пресфото - БТА снимка: Данаил Войков (ЕД)

Фондацията“ ще стартира тазгодишното си турне  от Летния театър на Варна, съобщиха за БТА от групата. Концертът е на 19 юни от 20:00 ч.

Вече са обявени датите и за другите градове: 19 юни – Варна, 30 юни – Разград, 1 юли – Арбанаси, 20 юли – Бургас, 6 август – Пловдив, 15 август – Несебър, 19 август – Оряхово, 25 август – Панагюрище. На 5 септември „Фондацията“ ще гостува на Празниците на изкуствата „Аполония“ в Созопол.

С турнето се отбелязва 10-годишнината от създаването на „Фондацията“. От формирането си супергрупата е направила хиляда концерта, триста от които извън България. Музикантите гостуваха с турнета в САЩ и Канада, два пъти обиколиха Европа и изнесоха концерти в Азия, Австралия и Нова Зеландия, съобщават от формацията.
В тазгодишното турне на „Фондацията“ в България ще участват артисти, които са били в проектите на групата през изминалите години. Гости на концертите ще бъдат Константин Цеков от „ФСБ“, Атанас Пенев от „Б.Т.Р.“ и Момчил Колев. Още във Варна публиката ще може да види знаменития дует „Дони и Момчил“, отбелязват организаторите и обещават двучасов концерт с обичани песни, изпълнени от оригиналните им вокалисти и автори.

Членовете на „Фондацията“ Венко Поромански, Дони, Иван Лечев, Кирил Маричков и Славчо Николов ще дадат пресконференция за старта на тазгодишното си турне на 19 юни, в 16:00 ч. в Националния пресклуб на БТА във Варна. На срещата ще присъства и генералният директор на БТА Кирил Вълчев.