Начало Здраве „Тя е красива“ – онкоболните пациенти са победители

„Тя е красива“ – онкоболните пациенти са победители

СПОДЕЛИ

Химиотерапията не пречи на красотата и на желанието на дамите да бъдат красиви, бе едно от посланията, отправени по време на събитието „Тя е красива“, инициирано от д-р Росица Кръстева, началник на Онкологичния център в МБАЛ „Уни Хоспитал“.

Проявата, състояла се на 26 януари, обедини лекари, пациенти и техните близки, както и пациентски организации в усилията им да докажат, че ракът не е най-страшната болест, и битката с него не е лека, но може да бъде спечелена.

Заедно с д-р Кръстева, своя опит в лечението на онкоболни пациенти споделиха д-р Захари Захариев – началник на отделението по Лъчелечение, д-р Регина Хатър – началник на отделението по Пластично-възстановителна и естетична хирургия, д-р Първан Войнов – пластичен хирург, Димитър Кръстев – психолог, Нана Гладуиш – създател на „Една от 8“.

„Тя е красива“ – част от стратегическата инициатива „Победителите“, показа, че въпреки предизвикателствата на диагнозата и лечението, прилагането на правилния медицински и психологически подход към нуждите на пациентите им позволява не само да водят нормален начин на живот, но и да бъдат най-доброто си Аз. Това се постига чрез високо ниво на професионализъм и отдаване на оптимална психосоциална подкрепа във всеки един момент от лечението, подчерта д-р Кръстева.

Коафьори и гримьори даваха съвети и направиха грим иприческа  на желаещите, а финалът на „Тя е красива“ бе атрактивно модно дефиле на всички участници. Всички сме победители – пациенти и лекари, щом сме заедно срещу болестта, сподели управителят на МБАЛ „Уни Хоспитал“ д-р Красимира Чачова-Ранчева, заявявайки подкрепата си за тази и други подобни инициативи.

Организацията на събитието бе дело на Онкологичен център „Уни Хоспитал”, Командерия „Княз Борис Първи” на Ордена на Рицарите Тамплиери на Йерусалим в България, фондация „Една от осем“, Arlet Stars, Coco.