Начало Общество Ученикът Кирил Балдев с нова благотворителна инициатива

Ученикът Кирил Балдев с нова благотворителна инициатива

СПОДЕЛИ

След като успешно приключи кампанията си за набиране на книги за читалището в Гложене, 17-годишният ученик Кирил Балдев стартира нова благотворителна кампания. Ето какво ни написа той: „Стартирам нова кампания. През периода 1 – 30 ноември ще закупувам, помагам и посещавам бедните. Ще закупя храна на бедните в Пазарджик. Ще посетя няколко домове за възрастни хора. Ще зарадвам хора, които имат нужда от безплатен обяд . Ще споделям резултатите от всяка една кампания на фейсбук страницата „Подай ръка на нуждаещия се“. Всеки, който иска да се включи може да ми пише на съобщение.“

Самият Кирил живее в Център за настаняване от семеен тип в село Звъничево и е ученик в пазарджишка математическа гимназия „Константин Величов“.

В събота той отдели от собствените си ограничени средства и купи хранителни продукти и топъл обяд на един възрастен мъж, просещ по улиците на Пазарджик.

Хляб, шише вода, буркан лютеница, малко салам, картофена салата, кюфте, няколко банана и ябълки – всичко на стойност около 10 лева, това бе дарението на Кирил.

„Реших да стартирам тази кампания, защото като малък и аз съм нямал каквото съм поискал. Живял съм в бедно семейство имало е моменти когато съм ял само хляб със сол. Нямал съм и пари за училище. Също така не мога да си представя аз да съм на мястото на тези хора, бедните. Да живея на улицата и да няма какво да ям. Трогват ме бедните, пенсионерите, които всеки ден продават по нещо на улицата за да си купят хляб, пенсионерите по старческите домове, които няма кой да ги посети и да ги зарадва с нещо. Искам да видя усмивката на тези хора като ги зарадвам дори с най – малкото. Преди коледните празници това ще ме направи щастлив“ – разказа Кирил пред ПИА

Това е страницата „Подай ръка на нуждаещия се“, чрез която който иска може да влезе във връзка с него и да подпомогне благородната му инициатива.