Начало Култура Ученици изпълниха мечтата си да бъдат библиотекари за един ден (ВИДЕО)

Ученици изпълниха мечтата си да бъдат библиотекари за един ден (ВИДЕО)

СПОДЕЛИ

img_9266

Днес, 28 октомври, Градска библиотека „Стоян Дринов” проведе инициативата „Библиотекар за един ден”, която се осъществява по повод Седмицата на духовността, посветена на будителството в Панагюрище.

img_9236

От 14:00 до 16:00 часа, служителите от библиотеката предоставиха възможност на учениците от училищата в града да застанат до тях за един ден като колеги и да се запознаят с всички дейности и отдели на културната институция.

Оказа се, че млади хора наистина проявяват любопитство и интерес какво е да работиш тази професия.

img_9247

img_9243

Специалистите от отделните звена им представиха структурата на библиотеката, как е организирана работата в нея, какви цели, функции и задачи има съвременната обществена библиотека, какви са правилата при регистриране и обслужване на читатели и какъв път „изминава“ всеки новопостъпил библиотечен материал.

Преди да заемат своите работни места, директорът на библиотеката Стефан Рапонджиев запозна учениците с историята на Храма на книгата от създаването му до наши дни. Той подчерта, че библиотеката не би могла да функционира без колективната работа на всички служители, които изпълняват задълженията си прецизно и с любов.

Учениците посетиха и разгледаха също хранилищата за книги.

img_9256    img_9264

Младите библиотекари се включиха с ентусиазъм и готовност в изпълнението на задачите си  за деня.

img_9233

Директорския пост зае Стоян Иванов, Анастасия Лулчева пое Заемната за възрастни, Теодора Цветкова обслужваше Читалнята за деца, Ралица Караколева бе в Заемната за деца, а Десислава Чоролеева пое Читалнята за възрастни.