Начало Общество Ученици на ОУ „Двайсти април” с наградени коледни рисунки

Ученици на ОУ „Двайсти април” с наградени коледни рисунки

641
0
СПОДЕЛИ


teodora_luko_ivana

На 12 декември в Министерството на образованието и науката Диана Гетова и нейната ученичка осмокласничката Доминика Михова получиха  лично от Заместник-министър Ваня Кастрева своите награди за второто място в конкурса за приложно изкуство «От Коледа до Васильовден». Седмица по-късно, на 20 декември, Доминика и нейната учителка отново бяха в София – този път в сградата на Столична библиотека на плащад «Славейков», за да получат първа награда за рисунка от Конкурс за творческа изява` 2014, ортанизиран он Национален граждански форум «Българка». Сред журирани 325 творби на деца, и наградени и поощрени общо 24 рисунки, рисунката на Доминика, подготвена под ръководството на Диана Гетова, е класирана на първо място.

Още една награда за талантливото момиче от ОУ «Двайсти април» беше получена в навечерието на Коледа – награда на Сливенска митрополия от Националния конкурс  за коледна картичка «Весера Коледа за всички». Творбата на Доминика е избрана сред получени над 5000 картички, участвали в конкурса. Организаторите на този конкурс – Сливенска митрополия, Художествена галерия „Димитър Добрович” – Сливен, фирма „Сименс” и вестник „Сливенско дело”, съобщават, че всички картички ще бъдат предоставени на социален патронаж в градовете Сливен, Котел, Нова Загора, Твърдица, на домове за стари хора и хора в неравностойно положение, на болници и центрове за работа с деца, за да зарадват и стоплят сърцата на възрастните хора и болните деца по време на празниците.

Учениците на Диана Гетова от групата по ЗИП Немски език в четвърти клас – Теодора Цветкова, Луко Гарноев и Ивана Михова пък получиха почетни грамоти за участие в конкурса на посолството на Германия „Да нарисуваме Коледа”. Децата са рисували в подтемата на конкурса „Как се празнува Коледа в Германия”. Рисунките им са избрани да бъдат лице на коледните картички, издадени от името на немското посолство в София.

Sliven_konkurs

nemsko_pos

forum_Bulgarka

nem_posolstvo