Начало Общество Ученици от областта посетиха Академията на МВР, ГД „Национална полиция“, сектор „Зоополиция“и...

Ученици от областта посетиха Академията на МВР, ГД „Национална полиция“, сектор „Зоополиция“и конната база

СПОДЕЛИ
104-ма доброволци от петте Детски полицейски управления при ОДМВР – Пазарджик посетиха Академията на МВР, Главна дирекция „Национална полиция“, сектор „ Зоополиция и кинология“ при ГДНП, конна база при СДВР.
 
В Академия на МВР учениците разгледаха историческия музей и изложбата , в които са изложени полицейски униформи на различни държави, полицейско оборудване от миналото до днес, знамето на българската полиция. Доброволците бяха посрещнати и от преподавателите по криминалистика и стрелкова подготовка в учебните кабинети, където се обучават курсантите и бяха запознати с дисциплините изучавани от тях.
 
Малко по-късно в Главна дирекция „Национална полиция“ доброволците от ДПУ бяха посрещнати и приветствани от старши комисар Благородна Макева, заместник директор на ГДНП. Старши комисар Макева направи бързо „препитване“ на тийнейджърите с въпроси по оказване на долекарска помощ, безопасност на движението, видовете помощни средства използвани от полицията.
 
Пред сградата на ГДНП учениците бяха приятно изненадани и много впечатлени от представената демонстрация по обезвреждане , обискиране и задържане на извършител на престъпление, която бе организирана от сектор „Реагиране и проникване“. В отдел „Пътна полиция“ децата посетиха залата за видеоконтрол и залата, в която се обработват електронните фишове на чуждестранните водачи на МПС, извършили нарушения в България. С радост изпробваха светлинните и звуковите сигнали на служебните автомобили на пътните полицаи.
 
Водачите на служебни кучета в сектор „Зоополиция и кинология“ също зарадваха учениците с подготвените демонстрации със служебните кучета. Най- голяма емоция у децата предизвикаха двете малки двумесечни кученца, които са най- новите попълнения в сектора. Тук основната дейност е развъждане и качествена дресировка на служебни кучета за цялата страна.
За финал на пълния с положителни емоции ден в конната база при Столичната дирекция на вътрешните работи децата разгледаха и се сприятелиха със служебните коне. Тези грациозни и внушителни служебни животни са използват предимно за охрана на масови мероприятия на територията на столицата и са незаменими помощници на полицаите.
 
Екскурзията бе организирана и реализирана, като част от дейностите по Национална превантивна програма „Детско полицейско управление“, в която към ОДМВР- Пазарджик са включени пет училища от областта: НУ „Никола Фурнаджиев“ гр. Пазарджик, СУ „Христо Ботев“ гр. Септември, СУ „Св.св. Кирил и Методий“ гр. Велинград, ОУ „Проф. Марин Дринов“ гр. Панагюрище и ОУ „Свети Патриарх Евтимий“ гр. Пещера. Посещението бе осъществено със специалното съдействие на Община Пазарджик, Община Септември, Община Велинград и „Транс сервиз“ гр. Пещера.