Начало Общество Ученици от Професионалната гимназия взеха участие в кариерния форум „Професиите на бъдещето“

Ученици от Професионалната гимназия взеха участие в кариерния форум „Професиите на бъдещето“

19
0
СПОДЕЛИ

Мария МАСЛЕВА

пгитмт

Четирима ученици от Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм, заедно с преподавателката Магдалена Гоешкова, взеха участие в кариерния форум „Професиите на бъдещето“, който се проведе на 9 март в „София тех парк“.

Събитието се организира за втора поредна година и е подходящо за младежи от 16 до 26 години. Участието е безплатно, но е необходима предварителна регистрация, тъй като местата са ограничени.

Тази година фокус на събитието бяха професиите в технологиите и какво кариерно бъдеще чертаят те за младите хора у нас в идните години. Технологиите в професионалния делник бяха и във фокуса на презентациите на представители на топ компании и организации като Microsoft, Experian, VM Ware, BOSCH, Google, Samsung, Vivacom,  Manpower, ЦРЧР и други. Участниците научиха как да си намерят работа или стаж в технологична компания, кои са най-новите HR тенденции и какъв е профилът на служителите, който търсят работодателите в момента. Имаше и дискусионни панели, в които бяха коментирани теми като бъдещето на професиите в сферата на онлайн маркетинга.