Начало Общество Ученици от СУ „Нешо Бончев“ и Дима Попова стартираха инициативата „Бъди човек“

Ученици от СУ „Нешо Бончев“ и Дима Попова стартираха инициативата „Бъди човек“

СПОДЕЛИ

Инициативата “Бъди човек – Подари коледна вечеря на пенсионер в нужда”, в която за четвърта поредна година се включи и Панагюрище и чийто главен двигател тук е Дима Попова, вече е в ход.

Тази сутрин децата децата от 6В клас на СУ „Нешо Бончев“, заедно с г-жа Попова зарадваха много хора от Панагюрище, като им раздадоха хранителни пакети. Пакетите съдържат пакетирани хранителни продукти и консерви от първа необходимост, както и плодове. Разнасянето на коледните пакети и посещения на адреси ще продължат и през почивните дни, коледните и новогодишни празници.

Ето какво сподели и Дима Попова в групата Подай ръка – Панагюрище:

„Не мога да ви опиша с думи емоцията, която изпитахме днес с децата от 6В клас на СУ „Нешо Бончев“. Задавахме много хора в центъра на гр.Панагюрище. Посетихме и социалната кухня в града. Децата, както винаги, бяха много отговорни и емоционални. Разговаряха с хората, видяха сълзите в очите им от благодарност. Получиха много усмивки и най – важното, почувстваха се полезни, добри и благородни. Получиха и скромен подарък от мен по един шоколад, за да се почерпят. Част от тях изявиха желание да продължим с раздаването на Коледните пакети и днес следобед ще посетим още няколко адреса. Изявиха желание да гостуват и на Тотка и Цвета Георгиеви. Да им дадат кураж и да им кажат, че не са сами. Продължаваме заедно заразени от доброто, защото големите неща се правят от малките хора.“