Начало Общество Училищният клуб по роботика на СУ „Нешо Бончев” първи в Национално състезание

Училищният клуб по роботика на СУ „Нешо Бончев” първи в Национално състезание

СПОДЕЛИ

На 25 ноември (неделя) се проведе шестото издание на Робо Лига България.

Това е най-голямото Национално състезание с любителски роботи. И тази година събитието обедини клубове по роботика на университети, училища, фенове и малчугани от цялата страна. Над 100 участници се състезаваха със своите собственоръчно конструирани и програмирани роботи в категориите „Следене на линия“, „Свободен стил деца“, „Свободен стил старши“, „3Д лабиринт“ и „Мини сумо“.

Отборът по роботика към СУ „Нешо Бончев“ „The Unicorns“ се включи за четвърта поредна година. Еднорозите взеха участие в 3 от категориите. В „3D лабиринт” ВладоРас се справи блестящо със сложното трасе и грабна първото място. Пеперони – роботът, който следи линия, успя да мине всички обиколки безпроблемно, но не показа най-добро време. Вентилаторко – участник в свободна категория,  очарова публиката, но остана на крачка от медал.

Участието в състезанията е напълно безплатно, а вратите са широко отворени за посетителите. Целта на Робо Лига е да популяризира роботиката в България, като насърчава талантливите хора да изразяват себе си, обменяйки опит и знания.

Екип „Реклама”, СУ „Нешо Бончев”