Начало Любопитно Ултрамаратонецът Краси Георгиев се готви да измине Пътя на коприната

Ултрамаратонецът Краси Георгиев се готви да измине Пътя на коприната

СПОДЕЛИ
Краси Георгиев

„Пътят на коприната“ е първият търговски маршрут между Китай и Европа. Злато, скъпоценни камъни, коприна, чай и подправки са пътували в кервани по маршрута от I век пр.н.е.

Морският път на коприната започва точно от китайския град Нинбо. От там ще започне и поредният ултрамаратон на Краси Георгиев.

„Това е изключително предизвикателство и аз от доста време искам да се случи. Планираме го за след около две години. В момента изучаваме маршрута. Бяхме в Нинбо, за да се запознаем с хората. Ще бъде интересно”, разказа в ефира на bTV Краси Георгиев.

Става въпрос за около 15 000-20 000 км., като има възможност да се мине по няколко маршрута.

„Това е огромен проект, който наистина ще ни отнеме време. Ще свържем Китай с Европа отново, което е изключително”, каза Краси Георгиев.

„Винаги съм търсел изключителни предизвикателства. Обичам да изучавам чужди култури, да мириша и да опитвам от света. Пътят на коприната дойде като естествена стъпка”, допълни той.

Преди това обаче – на 30 април догодина, Краси Георгиев стартира обиколката на Черно море. „То е много важно не само за нас. Идеята ни е да свържем шестте държави, които са около него”, разказа ултрамаратонецът.

Той ще мине през над 90 града, ще пробяга повече от 4500 км за три месеца. Това бягане отново има мисия, която този път е в подкрепа на фондация „Подари живот”, която се намира в Москва.

„Те са хората, които организират игрите, в които нашето сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“ се включва. Събират се над 20 страни, децата отиват там и се състезават”, разказа Краси Георгиев.

Източник