Начало Препоръчани ​Ултрамаратонецът Краси Георгиев започна 30-дневно предизвикателство

​Ултрамаратонецът Краси Георгиев започна 30-дневно предизвикателство

СПОДЕЛИ

Ултрамаратонецът Краси Георгиев започнa новата година с ново предизвикателство, заедно с Иван Димов

„Нова година, нов късмет“. Колко пъти сте чували тази заучена фраза и сте очаквали настъпването на Новата година с желание за промяна?

За ултрамаратонеца Красимир Георгиев и предприемача Иван Димов новогодишният късмет се крие в числото 1000. В продължение на 30 дни двамата ще правят различни физически упражнения, като идеята им е общият брой на повторенията за всеки от дните да достига 1000.

Георгиев и Димов искат да привлекат вниманието около активния начин на живот, като се надяват повече хора в страната да последват примера им.

„Започваме точно в полунощ на Нова година. Идеята е да раздвижим България. Всеки около Коледа и Нова година пие, пуши и яде. Събужда се на 10 януари и казва: „Ох, аз съм дебел“. Тръгва на фитнес и след две седмици се отказва“, каза Георгиев пред „Дневник“.

По думите му целта на инициативата е да създаде навик за спортуване у хората. Идеята на Георгиев и Димов, която е в начален етап, е да привлекат известни спортисти, които с примера си да подпомогнат каузата. Тя включва още посещения на градове и училища в страната.

„Нашето предизвикателство е по-тежко, но идеята е да предизвикаме хората да започнат. Не е задължително да правят колкото нас. Важното е те да не спират през тези 30 дни. За някого това може да са по 1000 крачки на ден. Една такава всеобща подкрепа помага много повече, отколкото да отидеш на 15 януари преял и препил и да се опитваш сам да почнеш нещо“, каза Георгиев.

Ултрамаратонецът отправи призив към тези, които желаят да започнат личното си предизвикателство, да развият въображението и оригиналността си в подбора на физически упражнения.

„Не може сега да решиш и да избягаш маратон, преди да си направил тази малка стъпка. Ние даваме тази малка стъпка, за да може човек да започне. Като станеш сутрин и си оправиш леглото, ти започваш с нещо, което си постигнал, нещо положително и надъхващо. Ако си го постигал в продължение на 30 дни, това ще ти даде инерцията да продължиш. Защото не го правил сам, а с цяла България“, допълни Георгиев.