Начало Общество Условна присъда за 17 годишен автокрадец, шетал и в Панагюрище

Условна присъда за 17 годишен автокрадец, шетал и в Панагюрище

СПОДЕЛИ

Условна присъда получи 17-годишен автокрадец след сключено споразумение между прокуратурата и съда в Костинброд, съобщиха от ОДМВР в София.

Наказателната мярка е за срок от шест месеца с три години изпитателен срок.

Момчето е задържано в края на миналата седмица в Костинброд, като се окава, че последният удар не е единственият.

В рамките на няколко дни криминално проявеният откраднал още една кола и два мотопеда от частни дворове в Костинброд. Той дори побързал да ги продаде на софиянци. Противозаконно отнетите моторни превозни средства са намерени на различни адреси, след което били иззети и оставени за съхранение в Районното на Костинброд.

Справка в полицейските регистри сочи, че младежът има зад гърба си множество криминалистически регистрации за кражби, противозаконно отнемане на моторни превозни средства, унищожаване и повреждане на чуждо имущество, за което му е била наложена и „пробация".

Освен в Костинброд, удари нанесъл и на територията на Смолян, Панагюрище, Девин и Стралджа. През август т.г. поради нарушаване на пробационния режим, маловръстният рецидивист бил обявен за общодържавно издирване от полицията в Панагюрище.

Непосредствено след задържането му за срок до 24 часа с прокурорско постановление 17-годишният е привлечен в качеството на обвиняем за извършено престъпление по чл. 194, ал.1 и чл. 346, ал.1 от НК. Делото е внесено в съда още на същата дата.