Начало Местна власт Утре е церемонията по награждаването на „ЗВЕЗДЕН КЛАС‘2021“

Утре е церемонията по награждаването на „ЗВЕЗДЕН КЛАС‘2021“

СПОДЕЛИ

Утре от 17:30 часа в голямата зала на Театър Дом-паметник ще се състои традиционната официална церемония по награждаване на деца с изявени дарби от община Панагюрище „ЗВЕЗДЕН КЛАС‘2021“.

Деца и младежи, получили отличия в областта на образованието, науката, културата, спорта и изкуствата ще получат морално признание за високите си постижения от предходната календарна година.

 

Идеен основател на концепцията на церемонията е заместник–кметът „Хуманитарни дейности“ Галина Матанова. Проектът „Звезден клас” на Община Панагюрище има за цел да стимулира и морално даровитите деца и младежи и те да станат известни с постиженията си на по-широк кръг от хора.

Амбицията на ръководството на общината е да привлича нови партньори при реализирането му. Панагюрските деца и младежи са изключително талантливи, имат изявени дарби в различни сфери и е напълно естествено и необходимо поощряването и високата оценка на техните постижения.

Панагюрище има вече своя звезден клас за всяка година, а постиженията на талантливите деца имат и своя морален измерител.

От 2012 година, по силата на Дарителски договор с „Асарел-Медет” АД, съгласно клауза в него, Дарителят удвоява сумата, която Община Панагюрище определя за стимулиране на даровитите деца.

От 2013 година фирма „Оптикс”АД разпозна проекта и ежегодно финансира по силата на Дарителски договор младите дарования на община Панагюрище.