Начало Избори 2015 В 6 часа стартира изборният ден

В 6 часа стартира изборният ден

42
2
СПОДЕЛИ

Мария МАСЛЕВА

izbori1

Днес е денят на местните избори и референдума за въвеждане на електронно гласуване.

Гласуването започна в 6 ч. сутринта и ще продължи до 19 ч. Удължаване е възможно с един час, ако към 19 ч. пред изборните помещения има избиратели, които чакат да гласуват. В този случай секционната избирателна комисия взема документите им за самоличност и ги допуска до гласуване, но не по-късно от 20 часа.

Избирателните секции на територията на Общината са 29.

19 от тях са в Панагюрище, по две в селата Оборище и Попинци, по една в Баня, Бъта, Елшица, Левски, Панагюрски колонии, както и една сборна за Поибрене и Сребриново.

Когато избирателят влезе в избирателната секция, трябва да представи документ за самоличност, за да бъде извършена проверка дали фигурира в избирателния списък. След това от комисията му предоставят по една бюлетина за всеки вид избор – за общински съветници и кмет на общината, а в селата и за селски кмет, плюс бюлетина за референдума, която се пуска в отделна урна.

ПИА ще следи за вас изборния ден с новини за избирателната активност и първи резултати.

2 КОМЕНТАРА

  1. Гласувайте – объкайте им сметките на някой хора,който си мислят ,че с купените цигански гласове ще управляват общината.Преди час видях и СМС изпратен от терефона на съпруга на известен наш бизнесмен с бизнес извън Панагюрище ,който приканва да се гласува за голям кандидат за кмет.Явно доста пари са набити в тази кампания а какви ли са очакванията.Никой не влага без да очаква.




    0



    0
  2. Хора гласувайте!В този час упражних правото си на глас в едно от училищата на Панагюрище.Повече цигани и на банкоматите не съм виждал.Гласуват за един кандидат и познайте за кой?Бюлетините не се свиват нормално, открити са и вмсичко се вижда …..така на някой маи му е по удобно да контролира вота.Няма да коментирам как хора от една политическа сила инкструктират циганите да не гласуват за референдома.Те миличките понеже са неграмотни слагат малката бюлетина за кмет,за които са инкструктирани в плика и правят вота недеиствителен.Абе голям смях ……,но като гледам от утре и голяма ЦИГАНИЗАЦИЯ!




    0



    0