Начало Бизнес В „Асарел-Медет“ АД стартира традиционната доброволна кръводарителска акция

В „Асарел-Медет“ АД стартира традиционната доброволна кръводарителска акция

СПОДЕЛИ

Днес е първият ден от безвъзмездната кръводарителска акция в дружеството, която ще се проведе в периода от 15 до 19 юни.

Традиционно екипът на Здравна служба „Асарел“ си партнира с Районния център по трансфузионна хематология – Пловдив, като заедно се включват в националната кампанията „Капка по капка – живот“! Всеки ден от 9.30 до 14.30 се дава възможност на всеки желаещ работник да прояви един от най-висшите хуманни жестове, какъвто е доброволното кръводаряване.


Тази година акцията протича при строго спазване не епидемичните мерки, регламентирани от министъра на Здравеопазването и заповедите на ръководството на компанията.


За по-добрата и безопасна организация от Здравна служба “Асарел“ е въведено предварително записване на желаещите да участват в кампанията за доброволно и безвъзмездно кръводаряване. Спрямо него е изготвен график, спазването на който се следи стриктно от служителите в здравната служба и по този начин се предотвратява струпването на хора.
Въпреки извънредната обстановка и тази година не липсват желаещи да дарят кръв, а първи днес бяха Диана Тухчиева и нейния син Иван Тухчиев, които работят в отдел „Строителство“. Техният пример последваха още много колеги, а по план до края на обявеното време днес трябва да преминат общо 30 човека.