Начало Общество В автобуса, който се преобърна в Египет са пътували и панагюрци (ОБНОВЕНА)

В автобуса, който се преобърна в Египет са пътували и панагюрци (ОБНОВЕНА)

СПОДЕЛИ

Около 20 български граждани, са пострадали при автобусна катастрофа днес в Южен Египет, съобщават от Министерството на външните работи. Автобусът се е преобърнал на пътя, в резултат на което петима от пътниците имат фрактури. Другите 15 са с охлузни рани и натъртвания,  предават местни сайтове.  Всички са минали през болници. В автобуса са се превозвали 40 български туристи, от тях около 20 са панагюрци, научи ПИА. За момента нямаме информация дали сред пострадалите пътници има наши съграждани.  Инцидентът е станал около 09:15 ч местно време.

Българското посолство в Кайро е в непрекъснат контакт с представителя на туроператора, който се намира в болницата.

Според някои източници пострадалите българи са общо 22 на брой. След катастрофата незабавно са пристигнали десетина линейки, които са откарали ранените до болницата.

Автобусът е пътувал към туристическите и археологическите райони на южния град Асуан. Катастрофиралото превозно средство се е движило в група от три автобуса, които са превозвали общо 123 души. Те са били на туристическа фирма „Абакс“.  Марса Алам е курортно село в Южен Египет с около 6000 жители, което го прави идеално място за по-спокойна почивка. Пътят дотам и от Луксор, и от Хургада е около 3-4 часа. Селището става все по-популярно и в околностите му вече има летище, а броят на луксозните съоръжения и комплекси продължава да расте.

По разпореждане на министър Захариева дипломатите ни са в готовност да окажат пълно съдействие на пострадалите граждани. Български граждани, които желаят да получат актуална информация или да подадат сигнал за свои близки, могат да го направят на телефоните на посолството ни в Кайро: +202 273 63 025; +202 273 66 077 и +20 12 231 71 991.