Начало Общество В деня на християнското семейство в „МБАЛ-Уни Хоспитал“ се родиха близнаци

В деня на християнското семейство в „МБАЛ-Уни Хоспитал“ се родиха близнаци

СПОДЕЛИ

Истинско щастие споходи младата майка – 27 годишната Цветана от Панагюрище. Днес тя роди близнаците Полина и Венелин. Бебетата са много добре. Екипът на отделението по Акушерство и гинекология, с началник д-р Петър Бътовски и старша акушерка Цветанка Добрева, положиха специални грижи близнаците да проплачат силно и да известят на своите родители, че най-хубавите дни на семейството тепърва започват. Полина е фина дама – тежи 2,760 кг., а дължината й е цели 45 см. Новороденият Венелин тежи 2,510 кг., а дължината му е също 45 см., съобщава Болницата. Със сигурност ще изпревари сестричката си в килограмите като започне да спортува, коментираха също от отделението.
Въведение Богородично е един от големите вселенски празници. На този ден Църквата празнува денят, когато невръстната Мария, обречена на Бога от родителите си Йоаким и Анна, само на три години била въведена в Йерусалимския храм. Била предадена на Йосиф от Давидовия род, който да се грижи и бди над нея.
Празникът се посвещава на християнското семейство. Значението на това посвещение е да се изтъкне какво е и какво трябва да бъде християнското семейство и кои са предпоставките и условията за едно здраво семейство, за един истински християнски семеен живот. То е школа за здрави семейни добродетели – на чиста любов, съпружеска вярност, мир, трудолюбие и целомъдрие.