Начало Общество В Елшица тръгва подписка за преместване на лекарския кабинет на първия етаж

В Елшица тръгва подписка за преместване на лекарския кабинет на първия етаж

22
0
СПОДЕЛИ
restorant

elshitcaПодписка тръгва сред жителите на село Елшица. За това информира ПИА Иван Атанасов. Искането на хората е лекарският кабинет да бъде преместен на първия етаж в сградата на бившето кметство. В момента кабинетът, в който работи д-р Лалев  се намира на втория етаж в същата сграда. До там се стига по външни стълби, а изкачването и слизането по тях е доста трудно, особено за възрастните хора.   Доктор Лалев е личен лекар на 547 човека, като 424  от тях  са на възраст над 60 г. Ето какво още се казва в текста на писмото, което получихме:

  “ Сградата е строена на два етапа , първо през 1957 г. и разширена през 1963 г. В помещенията на първия етаж е разположена пощата и телефонната централа а на втория кметството и здравната служба.

През 1974 г. , кметството е преместено в новопостроената Читалищна сграда, а здравната служба остава на същото място. В една от стаите на втория етаж, освободена от кметството, е оборудван зъболекарски кабинет , който функционира и в момента.

 На първият етаж в сграда има помещение което в момента е собственост на БТК.

  В това помещение  беше  монтирана  телефонната централа на селото.  В момента стационарните телефони на БТК са безжични и помещението не се използва.

 Предвид на всичко това хората от Елшица считат , че ще е полезно за тях лекарския кабинет да бъде преместен на първия етаж.

  Надежда, че това тяхно предложение ще се осъществи, им дава решение на Общинския съвет с което , сумата от 175 000.00 лв. от приватизацията на болницата са заделени за здравните кабинети по селата.“