Начало Здраве В истински спортен празник се превърна волейболният турнир „Ние сме“

В истински спортен празник се превърна волейболният турнир „Ние сме“

СПОДЕЛИ
В истински спортен празник се превърна волейболният турнир „Ние сме“ на Онкологичен център „Уни Хоспитал“. Събитието е шестото от инициативата „Победителите“, която подкрепя пациентите с онкологични заболявания и предоставя актуална информация за злокачествените заболявания и лечението им, а организатор е Онкологичният център към МБАЛ „Уни Хоспитал“
Осем отбора премериха сили и желание за победа в духа на спортсменство във волейболния турнир „Ние сме“, организиран от Онкологичния център на МБАЛ „Уни Хоспитал“.
Спортният форум събра на едно място пациенти с онкологични заболявания, техни близки, лекари и общественици, за да напомни, че профилактиката, навременната диагностика и лечение могат да превърнат пациентите в победители, запазвайки оптимално качеството, стила и ритъма им на живот.
Старт на спортната надпревара даде д-р Росица Кръстева, началник на Онкологичен център „Уни Хоспитал“ и инициатор на кампанията и събитието:
“Ракът е диагноза и с тази диагноза може да се живее, трябва да се живее, затова приятелите помагат. Всички са победители, най-много тези, които успяват да преминат по целия този път. Но без приятели и без помощ и подкрепа нещата се случват много по-трудно. Всички сме тук, защото подкрепяме и знаем, че в днешно време дори и с тази диагноза, животът може да продължи по най-прекрасния начин“, сподели д-р Кръстева.
Досегашните победители във волейболния турнир –„Светците“ – защитиха първенството с
и и тази година и отборът им се класира на първо място.На името на дългогодишния им капитан – Петьо Петков – бе учредена специална награда, чийто носител ще са хората, подкрепящи пациентите с диагноза рак.
Втори в турнира станаха „Ветераните“, атрети и четвърти – „Космически забивки“ и „Светците – приятели“. Всички отбори и участници показаха завидни умения и желание за игра на терена, независимо от опита и възрастта си. Това не остана незабелязано от публиката и невероятните мажоретки от екипа на Онкологичния център, които не спряха да подкрепят играещите.
Сред гостите и приятелите на спортното събитие бяха д-р Михаил Илиев, дългогодишен лекар на футболния отбор ПФК Левски (София) и националния тим на България, бившият волейболист и национал Найден Найденов, който стана капитан на лекарския отбор „Калипсо“. Легендарният вратар Джони Велинов също уважи събитието, а неговият син се включи в отбора на Уни Хоспитал. Съдия на турнира беше Росица Ангелкова, треньор на Пан Волей и международен съдия. Ученици от столичното 125 СОУ с директор Венелина Николова, както и отборът на девойките от ВК „Пан Волей“ също участваха в турнира. Водещ на събитието пък бе Иво Райчев от Дарик Кафе.
Сили и старание не пестиха и много от работещите в МБАЛ „Уни Хоспитал“, които традиционно се включват в спортната надпревара: д-р Захари Захариев, началник на отделението по Лъчелечение, Николай Господинов, директор „Финансова дейност“ на болницата, лекарите – д-р Цветан Татаров, д-р Николай Толев, д-р Сава Бакалов, физикът Христо Делов, рентгеновият лаборант Октай Исмаилов.
Стратегическата инициатива “Победителите” на Онкологичен център „Уни Хоспитал“ е първата по рода си просоциална кампания на онкологичен център, организирана у нас. Тя продължава традицията си да подкрепя своите пациенти в проявата на адаптивните им качества и изграждането на положителни стратегии за справяне с последствията от заболяването, както и да информира пациентите и общественосттта за това, че злокачествените заболявания са лечими и пациентите с тази диагноза могат да водят напълно нормален начин на живот.
Сред съмишлениците на инициативата са Община Панагюрище, ВК „Пан Волей“, Командерия „Св. Княз Борис І” от Ордена на рицарите Тамплиери на Йерусалим в България, ТВ предаването „Скорост“, „Дарик Кафе“, Rolling Dogs.