Начало Култура В магията на фотографията се потопиха участниците в проекта „Знаещи, здрави, силни,...

В магията на фотографията се потопиха участниците в проекта „Знаещи, здрави, силни, творящи“

СПОДЕЛИ
Какво представлява фотографията и как се е развивала от миналото до сега, научиха през изминалите почивни дни младежите от село Попинци.
В изпълнение на поредната, заложена в проект „Знаещи, здрави, силни, творящи“ дейност, на гости на Сдружение „На орището“ беше д-р Николай Радулов. С негова помощ, младежите се докоснаха до професионалните фотоапарати и снимки, превърнаха се във фотографи и фотомодели. През погледа на фотообектива те доловиха пулса на родната природа, течащата вода, едни от последните слънчеви лъчи, обагрените от есента дървета.
В края на представянето си Ники Радулов обяви поредното предизвикателство, предвидено в проекта:
Провеждане на конкурс за фотография в две категории – „Пейзаж“ и „Традиции“.
Участниците в конкурса следва да представят в срок до 20.10.2020 г. не повече от две снимки в категория на имейл адрес na.orishteto@gmail.com.
Компетентно жури ще разгледа и оцени представените фотографии, а за победителите ще има и награди. С всички изпратени фотографии, на предвиденото заключително събитие, ще бъде подредена фотоизложба.
Организаторите от Сдружение „На орището“ с ръководител Мария Шангова благодарят на д-р Николай Радулов за приноса му към изпълнението на проект „Знаещи, здрави, силни, творящи“, финансиран от Община Панагюрище.
Творчески уикенд ни очаква и тази седмица, когато ще завъртим кръшни български хора под ръководството на хореографа Мария Шангова.