Начало Здраве В МБАЛ-Пазарджик излекуваха 6-месечно бебе със салмонелоза

В МБАЛ-Пазарджик излекуваха 6-месечно бебе със салмонелоза

СПОДЕЛИ

Бебе на 6 месеца е излекувано след тежко заболяване от салмонелоза в МБАЛ-Пазарджик. Това става ясно от публикувано на страницата на болницата благодарствено писмо от родителите на детето. В спасяването на малкия Николай е участвал и доц. Мангъров, става ясно от текста. Ето какво пишат родителите на момченцето:

Благодарствено писмо
Изказваме своите сърдечни благодарности към д-р Елена Василева Церовска – началник на Първо детско отделение в МБАЛ -Пазарджик. Професионализмът, вниманието, човешкото отношение, с което се отнесоха д-р Василева и екипът й към нас и към 6-месечния ни син Николай, заболял от салмонела,бяха прекрасни. Приеха ни в тежко състояние с 39,9° температура и почти обезводнено състояние на детето, което отказваще вода и храна. Първата седмица беше кошмарна за нас, а състоянието на детенцето ни беше нестабилно и променливо. Безотказните грижи на екипа на болницата и доц. Мангъров, който също се включи към лечението на малкия Николай в екип с д-р Василева , дадоха своите резултати. На 11-тия ден се прибрахме вкъщи в стабилно състояние. Това са хора, призвани да спасяват живот и да ни карат да се чувстваме спокойни в техните ръце.
Поклон и благодарност за грижите на д-р Елена Василева- Церовска и целия колектив на Първо детско отделение – лекари, медицински сестри и санитари. Малко са думите, с които мога да опиша своята признателност за професионалната помощ, която оказаха и всеотдайността на хората с бели престилки и големи сърца!
Пожелаваме Ви здраве и късмет да Ви съпътства занапред, за да помагате на хората, които имат нужда от Вашата помощ. Желаем Ви и лично щастие.
Единствено думата „Благодаря“, родена от глъбините на нашата истинска човешка същност, може да изрази преклонението пред професионализма и хуманното отношение.
Благодарим Ви с цялото си сърце, д-р Василева!
Поклон пред Вас и Вашия екип!
Бъдете живи и здрави и нека Бог да ви благослови за всяко раздадено зрънце на грижа и обич.
С уважение,
Катерина и Николай Маринови