Начало Здраве В ОУ „20 април“ отбелязаха Eвропейския ден за борба с наднорменото тегло

В ОУ „20 април“ отбелязаха Eвропейския ден за борба с наднорменото тегло

СПОДЕЛИ

По инициатива на шестокласничката Нелина Кършева, членовете на Ученическия съвет и техният ръководител г-жа Деница Георгиева от ОУ „20 април“, организираха мероприятие, посветено на Европейския ден за борба с наднорменото тегло – 22 май.

Проведени бяха специални занятия с учениците от трети и от четвърти клас, посветени на здравословния начин на живот. Целта бе да се припомнят причините за свръхтеглото и затлъстяването – обездвижване, моделът „fast food“, ниската двигателна активност, липсата на хранителни навици. Всички участници в мероприятието се убедиха колко важен е интензивният прием при храненето на биологично активни вещества – витамини, минерали, антиоксиданти и фибри. 

С помощта на специално подготвени интерактивни игри, учениците откроиха храните, които са полезни и важни за правилното развитие на детския организъм.

Тази учебна година Ученическият съвет за втори път подготвя и провежда мероприятие, свързано със здравословния начин на живот – през есента бе отбелязан и Международният ден на здравословното хранене 3 ноември.