Начало Общество В ОУ „Двайсти април” официално стартира проект по междуучилищни партньоства

В ОУ „Двайсти април” официално стартира проект по междуучилищни партньоства

СПОДЕЛИ
restorant

27.11.14 011На 27 ноември 2014 г. се състоя официалното откриване на дейностите по проект „Щастливи, здрави, креативни деца през граници”. Проектът е одобрен от Център за развитие на човешките ресурси, по ключова дейност 2 от програмата Еразъм плюс „Сътрудничество за иновации и обмен на добри практики”, като финансирането ще се осъществи с подкрепата на Европейската комисия. Реализацията ще продължи две години, а училище „Двайсти април” ще си партнира с три европейски училища – в град Яш, Румъния (което училище е водеща организация), с училище в столицата на Кипър – Никозия и с училище в град Асипаям –  Турция.

Официални гости на  откриването бяха старши експертите от  Регионален инспекторат по образование, гр. Пазарджик г-жа Веселка Боева, г-жа Дора Дулчева и г-н Васил Кацаров, Директор Дирекция „Образование, култура, младежки и социални дейности” в община Панагюрище г-жа Нора Кунчева, както и много родители.

Тържественото откриване започна с кратко представяне на проекта от директора на ОУ „Двайсти април” г-жа Минка Ланджева и от координатора за България г-жа Стоянка Ракова – учител по английски език. Последва награждаването на победителите от проведения училищен конкурс за есе „Децата на България, децата на Европа”, щафетни игри с участието на учениците от начален етап, баскетболни срещи с участие на ученици от прогимназиален етап, представяне на певческите и художествени таланти, обновяване на училищния алпинеум със засаждане на пролетни цветя. Всички тези изяви са в рамките на основните дейности по проекта – Безопасен интернет, Училищна градина, Активни граждани на Европа, Музика, танци и изобразително изкуство, Спорт и здравословно хранене. Официалното откриване отключи много положителни емоции сред ученици и учители и завърши с кръшно българско хоро.

Предстои първа официална среща между учителите – отговорници за дейностите по проекта, която ще се състои в началото на декември в училището – водеща организация в град Яш, Румъния.

27.11.14 101

27.11.2014 036

Този проект е финансиран с подкрепата на Европейската комисия.
Тази публикация отразява само личните виждания на нейния автор и от Комисията не може да бъде търсена отговорност за използването на съдържащата се в нея информация.