Начало Общество В ОУ „Двайсти април” официално стартира проект по междуучилищни партньоства

В ОУ „Двайсти април” официално стартира проект по междуучилищни партньоства

СПОДЕЛИ

27.11.14 011На 27 ноември 2014 г. се състоя официалното откриване на дейностите по проект „Щастливи, здрави, креативни деца през граници”. Проектът е одобрен от Център за развитие на човешките ресурси, по ключова дейност 2 от програмата Еразъм плюс „Сътрудничество за иновации и обмен на добри практики”, като финансирането ще се осъществи с подкрепата на Европейската комисия. Реализацията ще продължи две години, а училище „Двайсти април” ще си партнира с три европейски училища – в град Яш, Румъния (което училище е водеща организация), с училище в столицата на Кипър – Никозия и с училище в град Асипаям –  Турция.

Официални гости на  откриването бяха старши експертите от  Регионален инспекторат по образование, гр. Пазарджик г-жа Веселка Боева, г-жа Дора Дулчева и г-н Васил Кацаров, Директор Дирекция „Образование, култура, младежки и социални дейности” в община Панагюрище г-жа Нора Кунчева, както и много родители.

Тържественото откриване започна с кратко представяне на проекта от директора на ОУ „Двайсти април” г-жа Минка Ланджева и от координатора за България г-жа Стоянка Ракова – учител по английски език. Последва награждаването на победителите от проведения училищен конкурс за есе „Децата на България, децата на Европа”, щафетни игри с участието на учениците от начален етап, баскетболни срещи с участие на ученици от прогимназиален етап, представяне на певческите и художествени таланти, обновяване на училищния алпинеум със засаждане на пролетни цветя. Всички тези изяви са в рамките на основните дейности по проекта – Безопасен интернет, Училищна градина, Активни граждани на Европа, Музика, танци и изобразително изкуство, Спорт и здравословно хранене. Официалното откриване отключи много положителни емоции сред ученици и учители и завърши с кръшно българско хоро.

Предстои първа официална среща между учителите – отговорници за дейностите по проекта, която ще се състои в началото на декември в училището – водеща организация в град Яш, Румъния.

27.11.14 101

27.11.2014 036

Този проект е финансиран с подкрепата на Европейската комисия.
Тази публикация отразява само личните виждания на нейния автор и от Комисията не може да бъде търсена отговорност за използването на съдържащата се в нея информация.