Начало Култура В Панагюрище стартира Вторият международен конкурс за млади оперни певци “Елена Николай”`2014

В Панагюрище стартира Вторият международен конкурс за млади оперни певци “Елена Николай”`2014

36
0
СПОДЕЛИ

enДнес, 30 октомври 2014 година, в 10:30 часа, кметът на община Панагюрище Никола Белишки откри официално Втория международен конкурс за млади оперни певци “Елена Николай”, Панагюрище`2014.
По регламент, минути преди това – в 10:00 часа, организаторите определиха реда, по който участниците ще стартират в първи тур, чрез изтегляне на жребий.

В обръщението си-поздрав към жури, участници и гости кметът акцентира на значението на конкурса за Панагюрище, България и света. “Амбицията на Община Панагюрище е, с провеждането на този конкурс за втора поредна година, да дадем възможност на младите оперни изпълнители да покажат готовността си за голямата сцена в благородна надпревара пред едно авторитетно жури. С организирането на този конкурс ние продължаваме политиката на Община Панагюрище да пазим и ценим нашите съкровища. Едно от тези съкровища е и великата оперна прима Елена Николай. С огромна почит към труда и усилията на участниците, пожелавам на всички да покажете най-доброто от себе си и да ни дарите с незабравими мигове от оперното изкуство!”, каза в обръщението си Белишки и специално благодари на организационния екип с председател заместник-кметът на общината Галина Матанова за вдъхновението и нивото на организация на второто издание на Международния конкурс за млади оперни певци “Елена Николай”, Панагюрище`2014.
В 11:00 часа бе поставено началото на първи тур, който се провежда при закрити за публика врати, с цел прецизно прослушване на всички участници и определяне на тези измежду тях, които ще продължат на втори тур на 31 октомври 2014 година. На втори тур на конкурса публиката е поканена да присъства и ще има свое специално участие, чрез гласуване за избор на носител на специалната награда на публиката за изпълнение на ария или песен от български композитор.