Начало Култура В Попинци стартира „Лято в библиотеката“

В Попинци стартира „Лято в библиотеката“

СПОДЕЛИ

От 3 до 7 юли в библиотеката на читалище „Искра-1872“ – с. Попинци стартира „Лято в библиотеката“ – четене на книги и списания, занимания с детски сайтове, забавни и интерактивни игри, творчески занимания по интереси и забавни начини да открием своята любима книга и да направим четенето през лятото по-забавно, съобщава НЧ „Искра-1872“ в село Попинци.

Скъпи деца, очкаваме ви всеки ден от 3 до 7 юли, от 10:00 до 12:00 часа в читалищната библиотека в село Попинци.

Програма за „Лято в библиотеката“ по дни:

3 юли – Зелена библиотека – четене на детски книжки на открито. Представяне на картинната книжка „Приказка за Добротата”, с автор Тоня Борисова и художник Сълзица Борисова – четене и оцветяване на илюстрациите в нея.

4 юли – Поход до историческа местност „Калето” в с. Попинци и запознаване с историята на родния край – легенди за името на село Попинци и легенда за Яна войвода, паметници и паметни плочи в родния край.
/При лоши метеорологични условия ще се запознаем с историята на родния край от отдел „Краезнание“ в библиотеката и ще ви покажем как да си направите интересни книгоразделители/.

5 юли – Рисуване на приказни герои и подреждане на рисунки в изложба.Четене на книжки, в които героите са животни и разглеждане на енциклопедии за животинския свят.

6 юли – Прожектиране на детски филми в библиотеката. Запознаване с детски образователни сайтове.

7 юли – Запознаване с изкуството „Икебана” и аранжиране на цветя. Изготвяне на презентация с илюстрации от картинната книжка „Приказка за Добротата“.

Занимателните и творчески инициативи в библиотеката
на НЧ „Искра-1872“ – с. Попинци са част от програмата за деца и ученици „Ваканция – вълнуваща, нетрадиционна и весела“ на Община Панагюрище.