Начало Общество В рамките на Международния технически панаир бе открито четвъртото изложение „Интермин експо”

В рамките на Международния технически панаир бе открито четвъртото изложение „Интермин експо”

СПОДЕЛИ
restorant

В рамките на 69-то издание на Международния технически панаир в Пловдив, на 30 септември бе открито четвъртото издание на изложението „Интермин експо”. Посетителите могат да научат всичко за добивната индустрия в Палата №14 на панаирното градче, както и в откритите площи в „Зона 12” пред палатата, като експозицията ще бъде отворена всеки ден до 15 октомври от 9 до 18 часа.

„Интермин експо`2013“ се организира от Българска минно-геоложка камара и Международния технически панаир, като заявените намерения са то да се превърне в основното годишно събитие за бранша. Акцентите в изложението през тази година са върху иновативните технологии, посоките за развитие на отрасъла, отношението на минната индустрия към околната среда и партньорството с общините.

Основното послание на минерално-суровинната индустрия бе обобщено и от председателя на Българска минно-геоложка камара д-р инж. Лъчезар Цоцорков, който подчерта след откриването на изложението: "Устойчивото развитие на минно-добивната индустрия като основополагащ отрасъл на икономиката е немислимо без прилагането на зелените стандарти. На нас тежи отговорността пред бъдните поколения да осигурим достатъчно ресурси днес, без това да вреди на природата и качеството на живот утре. Тази изложба ще покаже, че ние сме осъзнали това и работим усилено в тази посока."

Със свои специализирани щандове на това изложение участват водещи компании като „Асарел Ремонт” ООД, „Геотрейдинг” ООД, „Ел Стомана” ООД, „IFE Aufbereitungstechnik GmbH”, „Колев и Ко” ООД, „Neron Pumps Srl”, „Скай Монт ЕООД”, „Somex”, „Фарер”, „Флуидекс” АД, „Елтрак” и др. Изложението представя пред посетителите оборудване, резервни части и сервиз за добивната индустрия, новости в търговията, минния инженеринг и минното строителство, проучването и добива на подземни богатства, материали, химикали, предпазни средства, специализиран софтуер, системи за управление и комуникации.

По време на „Интермин експо” мениджъри и експерти ще могат да обменят информация, да споделят опит и да завържат нови професионални контакти. Покани за посещение на изложението са разпратени от организатори не само до български компании, но и до фирми от държави, в които минерално-суровинната индустрия е структуроопределящ отрасъл. В изложението участва и БМГК, чийто щанд е № 14R1 в палата №14. Там е съсредоточено представянето на нейните членове, историята и традициите в развитието на бранша, като и тази година вниманието е фокусирано върху опазването на околната среда.