Начало Общество В събота Панагюрище излиза на шествие в памет на загиналите по пътищата

В събота Панагюрище излиза на шествие в памет на загиналите по пътищата

51
0
СПОДЕЛИ

Мария МАСЛЕВА

petio6

Панагюрище ще вземе участие в Националното шествие „Аз съм бъдещето! Не ме убивай!”. На 5 септември от 18:00 часа жителите 13 български града, ще се включат в инициативата, с която ще почетат паметта на всички загинали по пътищата на България. Част от останалите градове участници са София, Пловдив, Варна, Плевен, Русе,Стара Загора, Раднево и Симеоновград.

За пет години по пътищата на България са загинали над 200 деца, а повече от 6000 са били ранени. От началото на годината загиналите деца при ПТП са 17. Статистиката е повече от стряскаща. Това е равносилно на война. Най-честата причина за произшествията е, че шофьорите масово не спазват закона.

Шествието „Аз съм бъдещето! Не ме убивай!” има за цел да покаже, че гражданското общество не е безразлично към убийците на пътя, които отнемат своите и чужди животи, почернят и съсипват цели родове, осакатяват хора, които са създадени, за да живеят.

В Панагюрище събитието ще стартира пред сградата на Община Панагюрище, а краят му ще бъде лобното място на малкия Петьо, който загина при катастрофа на 14 април. Координатор на събитието за Панагюрище е Десислава Гевечанова.