Начало Избори 2015 В село Левски: „Белишки е достоен българин, ще управлява и през следващия...

В село Левски: „Белишки е достоен българин, ще управлява и през следващия мандат“

СПОДЕЛИ


DSCF4010
„Никола Белишки е патриот и достоен българин. С позицията си на 1 май той показа как трябва да се защитава българщината. Не са много хората, които няма да гласуват за него
„, заяви на предизборната среща в село Левски земеделецът Бай Иван, а изказването му бе посрещнато с аплодисменти от присъстващите в залата на читалището тази вечер. С откровен разговор за проблемите на селото и политиката на ПП ГЕРБ започна на практика кампанията на кандидатът за кмет на общината Никола Белишки и кандидатите за общински съветници. За първи път чрез мултимедия бе показана и програмата за следващия управленски мандат, наречена „Община Панагюрище – модел за успешна община“. Ние сме различни от другите, защото имаме програма, изградена върху постигнатото през миналия мандат и на базата на точни финансови разчети, проучвания и анализи, заяви той. Белишки разкри, че през предстоящия мандат населените места отново ще са основен приоритет, защото оперативните програми ще бъдат насочени и към селата, а освободеният общински ресурс от реализираните мащабни проекти в Панагюрище, ще може да се насочи  към населените места и ще има повече средства за инфраструктура, зелени площи, детски и спортни площадки.

DSCF4004Водачът на листата за общински съветници Галина Матанова подчерта, че през следващите години фокусът ще бъде към социално уязвимите групи – бедни, хора с увреждания, възрастни и самотни хора. Мислим за увеличаване на обхвата на мобилните административни  услуги, които могат са се ползват на място. Имаме нова визия за социалния патронаж, а прочуванията ни показват, че качеството на приготвяната храна вече е подобрено значително след въвеждането на кетъринговата услуга. Ще търсим всяка възможност да работим по програмите за заетост и да разкриваме работни места, заяви Матанова. Тя посочи, че в общината е направена революционна стъпка в образованието, съвместно с бизнеса и предложи учениците от селото да се възползват от шанса за „дуално обучение“, чрез което ще се гарантира и образование, и работа. Кандидатите от ГЕРБ поздравиха читалището в селото за активната и родолюбива дейност, както и за завоюваните престижни отличия през последните години. От своя страна самодейците благодариха за подкрепата и затова, че утре заминават на международен фестивал благодарение на дарение от общинската структура на партията. Специална благодарност бе отправена и към общинския съветник Илия Анчев, който също подпомага читалището в селото.


DSCF4007Посоката, в която върви досегашното общинско ръководство е правилна, отбеляза в изказването си предприемачът Спас Гергов, собственик на строителна компания, в която работят 35 души от селото
. Той препоръча през следващия мандат кметът да помисли за училището в селото, което може да се превърне в Дом за стари хора. Нека г-н Белишки помогне на евентуална инициатива за ползването на сграда на РПК в селото и да се обезопаси сградата на старото кметство, чийто нов собственик не  поддържа, предложи Гергов. От своя страна Белишки обеща съдействие при решаването и на трите проблема. От залата бяха зададени въпроси във връзка със здравното обслужване, ползването на пасищата и земеделските земи, липсата на средства за обучение на ромските деца,. Белишки отговори на питанията и благодари за добрата съвместна работа с кмета на селото Славчо Мавров, като подчерта, че политическите различия не са пречка за добро партньорство, когато се работи за развитието на селото и общината.

На  финала Белишки призова присъстващите да гласуват с № 2 в бюлетината за общински кмет и общински съветници. Това число ни е на късмет. Със същия номер спечелихме и през 2011  година, припомни той и призова присъстващите да бъдат активни и да изразят гражданската си позиция на 25 октомври.

Следващата предизборна среща на Никола Белишки и екипът му е на 8 октомври, четвъртък, от 18.30 часа в залата на Народно читалище „Никола Й. Вапцаров“ в село Бъта.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

1 КОМЕНТАР

  1. Една забележка към ГЕРБ в предстоящите агитации за кандидатите за местната власт.
    – В агитациите не трябва да участва временно изпълняващият Кмет на Общината – Георги Павлов (вижда се на снимката)!?
    Що се отнася до ефективната политика която следва да се проведе в населените места:
    1. Всички технически мероприятия, които следва да се извършат, трябва да се основават на законно определеният статут на терена. Това е възможно чрез утвърждаване на ОБЩ УСТРОЙСТВЕН ПЛАН НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА ПАНАГЮРИЩЕ.
    2. Да се ангажират професионално – експертите по селско и горско стопанство в Общинска Администрация и тези в Общинска Поземлена Комисия, относно провеждане на разяснителна кампания по ПРОГРАМИТЕ на фонд ЗЕМЕДЕЛИЕ и се стимулира (чрез проекти по различните програми)изграждането на ИНФРАСТРУКТУРА (общинските разделителни пътища в земеделските масиви и достъпът до терените върху които да се даде възможност за изграждане на съвременни ферми; пчелини; и др. селскостопански обекти).
    3. Образованието е резултантно понятие. Ефективността му се определя от уменията придобити в обучението даващи възможност на образования да извършва стопанска производствена дейност осигуряваща самостоятелно задоволяване на социалните и духовни потребности. Така, че в една нация, колкото по-голям брой фамилни (с развитие на приемствеността) фирми/ферми определят ръста на икономиката и, толкова по-образован е народът и. Т.е. пътят на развитие на ефективното образование преминава през посоченото в т. 1 и т.2.
    Политиката е НАУКА и е за ГРАМОТНИ ХОРА!




    0



    0