Начало Култура В село Оборище се проведе фолклорен празник „Да пеем и танцуваме заедно”

В село Оборище се проведе фолклорен празник „Да пеем и танцуваме заедно”

738
0
СПОДЕЛИ

Истински празник на таланта, любовта към музиката и среща на приятели.
Така бе ознаменуван Регионалният фолклорен празник „Да пеем и танцуваме заедно”, който се проведе в село Оборище на 5 май.

В програмата взеха участие танцови състави, клубове по български народни танци, певчески колективи, стилизиран фолклор и индивидуални изпълнители от Панагюрище, Съединение, Величково, Равногор, Нови хан, Стрелча, Поибрене, Елшица, Карабунар, Левски, Устина.

Официални гости на празника бяха кметът на община Панагюрище Никола Белишки и председателят на Общинския съвет-Панагюрище Христо Калоянов, които поздравиха жителите и гостите на село Оборище.

Празникът се организира от НЧ „Св. Св. Кирил и Методий – 1912“, село Оборище, с финансовата подкрепа на община Панагюрище и е част от Годишната програма на Община Панагюрище за развитие на читалищната дейност за 2019 година.

Целта на празника е да популяризира, да съхранява и развива фолклорното богатство на България, традициите и българския дух. Да бъде посредник за обмен на новаторски методики в съвременното обучение на фолклорните изпълнители.