Начало Общество В СОУ „Нешо Бончев“ отбелязаха седмицата на предприемачеството

В СОУ „Нешо Бончев“ отбелязаха седмицата на предприемачеството

СПОДЕЛИ


denqt na predpriemachestvoto1

На 18 ноември се проведе открит урок по предприемачество в СОУ “ Нешо Бончев“ – Панагюрище  като част от инициативата „ Седмица на предприемачеството.

Темата на урока бе „Герои, модели за подражание“. В него участваха ученици от 9″а“ клас, които тази учебна година се обучават по програма “ Бизнес – етика“ както и осмокласници, изучаващи „Умения За успех“.
В рамките на урока – дискусия учениците дадоха различни идеи, какви трябва и не трябва да са моделите им на подражание и защо? Чрез игри разбраха колко трудно се решават етични дилеми. Една от тях бе свързана с това, „Кога би откраднал?„, друга“Кои решения в животът ти може да са съдбоносни?„, а най- вълнуващ беше въпроса „ Кой е твоят модел за подражание?“.
Учениците разбраха, че познанията им от СИП „Предприемачество“със сигурност ще им бъдат полезни. , коментира Радка Семова – преподавател по физика и астрономия и обучител по програмите на Джуниър Ачийвмънт България в гимназията.
Организацията Джуниър Ачийвмънт България (ДАБ) работи дългосрочно с българските училища, като създава практически ориентирани целогодишни програми за изграждане на предприемачески умения, финансова и икономическа грамотност. ДАБ вдъхновява младите хора у нас да бъдат самостоятелни и смели предприемачи . През последните години програмите на организацията се преподават в 520 учебни заведения в над 100 населени места със съдействието на над 4500 обучени български учители.

Световната седмицата на предприемачеството се отбелязва от Джуниър Ачийвмънт България за седма поредна година у нас. Тази година седмицата ще бъде отбелязана в България с над 160 инициативи в 50 населени места в страната. Ще бъдат организирани иновационни лагери и открити уроци по предприемачество в над 100 учебни заведения. Над 5 000 ученици се очаква да се включат във всички инициативи.

denqt na predpriemachestvoto2
denqt na predpriemachestvoto