Начало Местна власт В Стрелча осигуряват топъл обяд за 80 човека

В Стрелча осигуряват топъл обяд за 80 човека

СПОДЕЛИ

Общо 80 потребители от населените места в община Стрелча ще получават топла храна всеки работен ден от 04.01.2021 г. до 27.04.2021 г.  Подкрепата е възможна благодарение на Оперативната програма за храни и/или материално подпомагане, финансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица.

Топлият обяд се осигурява за хора без доходи или с ниски доходи под линията на бедност – хора в затруднение, поради влошената икономическа обстановка в страната, хора, които поради възрастта си или налични увреждания са в по-висок риск от заразяване и неблагоприятно протичане на инфекцията, също за лица, поставени под карантина – без доходи или с ниски доходи под линията на бедност и нямат близки, които да им окажат подкрепа. Подкрепата е и да лица, обект на социално подпомагане, за които е установена нужда от допълнителна подкрепа и в условията на извънредна епидемична обстановка, са в невъзможност да задоволят основните си жизнени потребности

Услугата „Топъл обяд” се предоставя от Домашен социален патронаж – Стрелча, чийто служители оказват консултиране на потребителите за ползването на социални, административни, здравни услуги и др.