Начало Общество В Стрелча се проведе заключителната конференция по проект „Център за социални услуги...

В Стрелча се проведе заключителната конференция по проект „Център за социални услуги в домашна среда”

СПОДЕЛИ

В Стрелча се проведе заключителната конференция по проект „Център за социални услуги в домашна среда”, на стойност 497 533,51 лв., съобщиха от общинска администрация. Той бе осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Проектът стартира в средата на месец декември 2015 г., а 6 февруари, в заключителната конференция, участие взеха екипът по проекта, представители на социалните институции, представители на НПО-та, работещи с лица в неравностойно положение, доставчици и потребители на социалните услуги по проекта.

„Като кмет на община Стрелча, имах и отговорния ангажимент да отчета дейностите по изпълнението на проекта – подпомогнахме 72 -ма жители на нашата община, които са с трайни увреждания и възрастни хора над 65 г. Разкрихме и 79 работни места за социални асистенти, домашни помощници и лични асистенти, предоставящи ежедневна грижа на нуждаещите се, в тяхната домашна среда„, коментира Стойно Чачов.