Начало Политика В Стрелча се проведоха консултации за определяне състава на секционните избирателни комисии

В Стрелча се проведоха консултации за определяне състава на секционните избирателни комисии

28
0
СПОДЕЛИ

Консултации Избори СтрелчаВчера в Кметска зала на Общинска администрация- Стрелча, се състояха консултации с местните ръководства на парламентарно представените политически партии и тези, които имат представители в Европейския парламент във връзка с ИЗБОРИ  ЗА НАРОДНО СЪБРАНИЕ  на 5 ОКТОМВРИ 2014 г.  На консултациите присъстваха представителите на:

ПП „ГЕРБ” – Дечо Спасов;
КП „ КОАЛИЦИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ“ – Васил Савов
ПП „ДПС”- Величка Ченчева
ПП „АТАКА”—Дело Бойчев Филипов
КП „България без цензура, ВМРО-БНД, ЗНС, движение Гергьовден” – Мирослава Тихомирова Иванова
КП – Реформаторски блок – Иванка Георгиева Атанасова

Кметът на община Стрелча Иван Евстатиев запозна присъстващите с Решение на РИК, според което секциите в община Стрелча  са 9 /девет /. С Решение  № 672-НС от 13 август 2014 на ЦИК  е приета и Методика за определяне състава на секционните избирателни комисии.
Според решението на РИК, членовете на СИК са както следва:
1 секция – гр. Стрелча  – 9 члена;
2 секция – гр. Стрелча – 9 члена;
3 секция – гр. Стрелча – 9 члена;
4 секция – гр. Стрелча – 9 члена;
5 секция – гр. Стрелча – 9 члена;
6 секция – с. Дюлево –   7 члена;
7 секция – с. Смилец   – 7 члена;
8 секция –  с.Свобода  – 7 члена;
9 секция – с. Блатница – 7 члена;
Надя Клисурска – секретар на община Стрелча, запозна  участниците с РАЗПРЕДЕЛЕНИЕТО НА МЕСТАТА  на секционните избирателни комисии (СИК) в Община Стрелча за произвеждане на  избори за Народно събрание на 5 октомври 2014г., изготвено съгласно Методиката за определяне състава на СИК.
Съгласно него членовете в комисиите ще са общо 73. В 5секции – 9 члена, в 4 секции – 7 члена.
Съгласно методиката партиите имат следното представителство на членове в СИК: ГЕРБ-29, КБ -25, ДПС – 11, АТАКА – 6, ББЦ – 1, РБ – 1.
Съгласно Методиката ГЕРБ има право на 9 ръководни поста, КБ – 9,  ДПС – 6  и Атака – 3.
След разглеждане и приемане на Разпределението на местата, представителите на местните ръководства направиха своите предложения за членове и ръководства на СИК, след което бе направено разпределение.
Кметът на общината Иван Евстатиев информира присъствалите, че всички организационно-технически въпроси ще се отработват своевременно.
След направените обсъждания се взе единодушно решение за съставите на ръководствата, съобразено с предложенията. Представителите на политическите партии взеха единодушно решение и за окончателното разпределение на членовете от комисиите по секции .
„Нека всички политически сили водят толерантна кампания. Политиката свършва с приключване на изборите, след това хората очакват решение на проблемите, които стоят пред тях.”, каза в заключение кметът на община Стрелча Иван Евстатиев. Представителите на политическите партии предоставиха на Кмета на общината своите поименни предложения за съставите на СИК, след което консултациите приключиха.

Източник: strelcha.bg