Начало Общество В Стрелча ще отбележат 45 години от обявяването на населеното място за...

В Стрелча ще отбележат 45 години от обявяването на населеното място за национален курорт

СПОДЕЛИ

3_1На 2 август ще бъде отбелязана 45-та годишнина от обявяването на Стрелча за национален курорт. Празникът ще започне в 10.30 часа в градския парк с награждаване на най-малкия и най-възрастния жител на Стрелча, на победителите от шах и тенис турнирите и връчване на финансова помощ за новородените деца от общината.

Празничната програма включва и откриване на кулинарна изложба ,  фолклорна програма с участие на самодейни състави от общината.

От 16.00 часа в спортния комплекс ще се проведат спортни игри. Като част от празничната програма ще бъде открито и кръгово движение на площад „Оборище”.

От 18.30 ще се проведе Тържествена сесия, по време на която ще бъдат връчени почетни отличия на изявени жители на града, а по-късно ще бъде открита алея на видни стрелчани. В храма „Свети Архангел Михаил” ще бъде открита магерница и ще бъде раздаден курбан за здраве и благополучие.

Финал на празника ще постави празничен концерт, който ще започне в 19.30 часа на площад „Дружба” и в него ще участват деца от детската градина в Стрелча, мажоретни състави от Панагюрище и местният танцов клуб „Пъстро хоро”. По-късно на сцената ще излязат група „Диана Експрес” и Райко Кирилов. Празникът ще завърши с илюминации.