Начало Здраве В „Уни Хоспитал“ ще се проведат профилактични прегледи за рак на гърдата

В „Уни Хоспитал“ ще се проведат профилактични прегледи за рак на гърдата

СПОДЕЛИ
В Световния месец за борбата с рака на гърдата – октомври – в МБАЛ „Уни Хоспитал“ се организират профилактични прегледи. Проф. д-р Веселина Михайлова, специалист по гръдна хирургия ще консултира безплатно пациенти с акцент огромното значение на превенцията и ранното откриване на заболяването.

Грфикът за предстоящите прегледи е:

14 октомври (четвъртък) – от 10:00 до 12:00 часа

15 октомври (петък) – от 10:00 до 12:00 часа

21 октомври (четвъртък) – от 10:00 до 12:00 часа

27 октомври (сряда) – от 13:00 до 15:00 часа.

Прегледите ще включват ехография на млечна жлеза, при необходимост ще бъде назначавана мамография. Проф. д-р Михайлова е доказан специалист с дългогодишен опит в областта на гръдната хирургия.

В началото на 2021 г. Световната здравна организация обяви рака на гърдата за най-разпространеното онкологично заболяване сред населението на планетата. Една от основните причини за това е, че в по-голямата част от случаите се диагностицира в късен стадий, когато шансовете за ефективно лечение са малки.

Броят на засегнатите жени у нас също расте, като годишно се диагностицират около 3500 нови случая. Важно е да се знае, че открито навреме, заболяването може да бъде лекувано. Затова препоръката на специалистите е да се повиши информираността на обществото относно рисковите фактори и симптомите, както и да се провеждат редовни профилактични прегледи при специалист.
Телефон за предварително записване на час: 0357/88 581