Начало Здраве В „Уни Хоспитал“ успешно се разбиват камъни в уретера чрез съвременен метод с...

В „Уни Хоспитал“ успешно се разбиват камъни в уретера чрез съвременен метод с лазер

СПОДЕЛИ

Проф. д-р Ненчо Смилов, началник на Клиниката по урология в МБАЛ „Уни Хоспитал“, успешно извършва процедура за разбиване на камъни в уретера по съвременен метод с лазер. Лазерната литотрипсия е кратка интевренция, без странични ефекти за пациентите. Остатъците от камъните незабавно се отстраняват без да се увреждат околните тъкани. Процедурата е безболезнена, минимално инвазивна, безопасна и протича под директен компютърен контрол. Допълнителни предимства на метода са бързото възстановяване на пациентите, незабавното облекчаване на състоянието им, минималният болничен престой.

„Повтарящите се инфекции на пикочните пътища, увеличена простата и уринарните нарушения са част от условията, при които се образуват камъни. Те могат да съществуват без всякакви симптоми, като най-често се срещат в пикочния мехур и уретера.“ обяснява проф. Смилов. 

Макар и високоефективна, окончателното решение за използването на лазерната литотрипсия е индивидуално и се съобразява със състоянието на всеки отделен пациент. В клиниката по урология на „Уни Хоспитал“ също така се извършва и комплексна диагностика и лечение на всички урологични заболявания, подчертава проф. Смилов.

Лазерната литотрипсия е процедура, която не се поема от здравната каса и се заплаща от пациентите.

Телефон за предварително записване на час: 0357/88 551; 0357 88 581; 0878 286 553.