Начало Общество Вълчев: Учениците ще се върнат в клас през февруари чрез редуване

Вълчев: Учениците ще се върнат в клас през февруари чрез редуване

СПОДЕЛИ

„Чрез редуване ще се върнат учениците в клас – приоритетно 7, 8 и 12 клас. Следим внимателно ситуацията. Последната седмица преди 1 февруари ще бъде анализирана ситуацията и тогава ще бъде решено окончателно“, заяви образователният министър в предаването „Офанзива с Любо Огнянов“ по NOVA NEWS.

Учениците от 5 до 12 клас ще трябва задължително да бъдат с маски в училищата. Ще се проветрява по-често, а целта е учениците да излизат по-често навън, заяви той.

Завършването на срока няма да се отложи като време. Нямаше екскурзии, нямаше грипни ваканции, обясни министърът.

Засега няма да се изместват и датите за матурите, добави Вълчев.

Притеснението на МОН идва от големият риск идва от британския щам. Рискът остава, а от друга страна, учениците в гимназиален етап до края на януари ще са 12 седмици в режим на онлайн обучение.

Вече има списък с желаещите учители, които искат да получат от ваксината срещу коронавирус. Вече 19 хил. души са заявили желание да бъдат ваксинирани, а списъкът е отворен и продължават да приемат още желаещи, каза още Вълчев.

Министърът направи коментар и за предстоящите избори. „ГЕРБ печели последните 14 години и съм убеден, че и този път, ще бъдат оценени усилята ни“.