Начало Общество Върнаха Иван Евстатиев в ареста

Върнаха Иван Евстатиев в ареста

21
0
СПОДЕЛИ

Мария МАСЛЕВА

Снимка: 24 часа
Снимка: 24 часа

Обвиненият за изнасилването на 16-годишната ученичка Ирена Белухова бивш кмет на Стрелча Иван Евстатиев е изписан от пазарджишката болница, съобщи директорът на здравното заведение д-р Васил Вълчев, цитиран от „24 часа“.

Той бе настанен там, след като си нарани главата в килията в следствения арест на пазарджишкия затвор, където се намира от 16 януари. Според адвоката му Ташкена Колчева бившият кмет направил опит за самоубийство.

Според прокуратурата обаче Евстатиев е паднал и се е ударил в пода, след като му прилошало, защото отказвал да се храни.

Евстатиев е изписан в добро здравословно състояние и е върнат в ареста, където ще изчака началото на съдебния процес срещу него. Прокуратурата няма да удовлетвори молбата на адвоката му да бъде освободен до началото на процеса, заради влошено здравословно състояние, съобщи районният прокурор на Пазарджик Георги Кацаров.

Той допълни, че досъдебното производство срещу Евстатиев е приключило. В рамките на 30-дневен срок ще бъде изготвен обвинителен акт срещу бившия кмет, който ще бъде внесен в съда.