Начало Култура Василена Маслева с дуетно участие в националния конкурс „Детска мелодия на годината...

Василена Маслева с дуетно участие в националния конкурс „Детска мелодия на годината 2020”!

СПОДЕЛИ

Талантливата Василена Маслева се готви да запише песен за националния конкурс „Детска мелодия на годината 2020”.

В него Василена в дует с Вяра Василева от гр. Сопот ще изпълнят „Обичам те, тате” по музика на Димитър Запрянов и текст на Гергана Сотирова.

Финалните 14  песни бяха избрани от 38 предложения от български автори на музика и текст. В онлайн прослушването за националния песенен фестивал участваха 60 индивидуални изпълнители и 14 вокални формации от цялата страна.

 

До 30.11.2020г., като финалисти в конкурса, Василена и Вяра  трябва да подготвят своята песен, да я запишат в студио и да заснеме видеоклип към нея. Записите ще започнат да се излъчват от 10.12.2020г. в телевизионен ефир – БНТ, ТВ Екидс и в Youtube на канала на „Детска мелодия на годината”.

Финалният гала-концерт на Третото издание на Националния фестивал „Детска мелодия на годината” ще се състои на 20.03.2021г. в гр. Велико Търново.

На гала-концерта ще бъдат представени финалните 14  песни, които ще бъдат оценявани от 7- членно професионално жури, съставено от изтъкнати специалисти в областта на детското творчество, както и от 7- членно детско жури, в което участват деца с таланти в различни области на изкуството.

Финалният гала-концерт ще се излъчи на запис  в национален ТВ ефир и в интернет. В гала-концерта ще вземат участие и множество  деца – таланти от вокални, танцови и театрални детско-юношески формации, които ще представят своите творчески постижения.