Начало Култура Василена Маслева със златен медал от международен фестивал (ВИДЕО)

Василена Маслева със златен медал от международен фестивал (ВИДЕО)

40
1
СПОДЕЛИ

Мария МАСЛЕВА

василена

Панагюрският талант Василена Маслева спечели златен медал в VI-то издание на Международния фестивал за млади изпълнители и популярна музика „Дъга над Клептуза“, който се проведе от 17 до 19 юли във Велинград. Василена се състезава с 46 участници от страната и чужбина в първа възрастова група. През първия фестивален ден, в който участниците трябваше да представят българска песен, възпитаничката на музикалния педагог Жана Райнова изпълни  песента на Лили Иванова „Боянският майстор“. Във втория ден участниците изпълняваха песен по избор. За него Василена бе избрала руска версия на песен от филма „Анастасия“.

В конкурса се съревноваваха близо 200 индивидуални изпълнители, дуети и вокални групи. Техните изпълнения се оценяваха от авторитетно жури с председател композиторът Светослав Лобошки, а членове са певицата Тони Димитрова и Валентин Пензов. Всички участници във фестивала получиха грамоти за участие.

Фестивалът бе закрит с Гала концерт на лауреатите, в който талантливата панагюрка отново изпя руската версия на песен от филма „Анастасия”.

Изпълнението на Василена на годишния концерт на ОШИ – „ПОЛЕТ КЪМ ИЗКУСТВОТО”

1 КОМЕНТАР