Начало Спорт Важни промени за Трета лига бяха приети на заседание в Пловдив

Важни промени за Трета лига бяха приети на заседание в Пловдив

СПОДЕЛИ
restorant

Пловдив бе домакин на традиционното предсезонно съвещание на клубовете, участници в сезон 2108/2019 в Югоизточната група на Трета лига.

Организатор на събитието е Зоналния съвет на БФС в град Пловдив, а съвещанието ръководи неговия председател Димитър Енчев. Специални гости бяха Антон Попов – Зам.изпълнителен директор на БФС, Румян Вълков – президент на Аматьорската футболна лига и Йордан Сталев – председател на Съдийската комисия на БФС. В срещата взеха участие председателите на ОС на БФС на територията на Югоизточна България, Огнян Златков – секретар на ЗС на БФС – Пловдив, както и президенти и треньори на клубовете от Трета лига.

Председателят на ЗС на БФС – Пловдив Димитър Енчев обяви, че през новия сезон по време на футболните срещи на резервните скамейки имат право да стоят само служебни лица, които имат баджове със снимка. Картотекирането на отборите следва да се извърши до 9 август, четвъртък. И през този сезон отборите ще трябва да представят предсъстезателен медицински преглед, който все още не е отпаднал. Първенецът в групата ще влиза директно във Втора лига, а ще изпадат последните два тима в класирането.

Зам.изпълнителният директор на БФС Антон Попов предаде специалните поздрави на президента на БФС Борислав Михайлов, а от свое име пожела успех на клубовете и феър-плей в новото първенство. Попов уточни, че е отпаднал едночасовия срок, в който клуб трябва да впише в протокола от срещата жалба от съдийско естество. Новият срок за подаване на жалба ще бъде 72 часа.

Президентът на АФЛ Румен Вълков пожела на всички клубове през новото първенство повече пари, по-малко контузии и да не се коментира съдийството. Той съобщи, че България е домакин на европейска квалификация  за аматьори, която ще се преведе през октомври в Сливен и Стара Загора.

Председателят на Съдийската комисия Йордан Сталев обяви, че през новото първенство промени в правилата на играта няма, но акцентира, че съдиите са длъжни да санкционират с жълт картон футболист, които стои на повече от 10 метра от ситуацията, но реагира бурно на съдийското отсъждане.

След това беше теглен жребий за съставяне на програмата за групата през новото първенство. Тимът на Созопол изяви желание да играе домакинските си срещи на електрическо осветление. В неделя предстои да стане ясен и последният участник в групата, след изиграването на квалификацията между Палас (Рудозем) и Хасково-1957 (Хасково).
Първенството стартира на 11 август, събота, с начало на срещите от 18:00 и 19:00 часа.

Източник:sport.plovdiv24.bg