Начало Култура Възпитаничка на Жана Райнова с отлично представяне на два фестивала

Възпитаничка на Жана Райнова с отлично представяне на два фестивала

54
0
СПОДЕЛИ

Василена Маслева

На 7 юни, на провелия се в Димитровград Национален фестивал за забавна песен на фолклорна основа ‘’Златен извор’’ Василена Маслева – ученичка на музикалния педагог Жана Райнова, е спечелила бронзов медал в първа възрастова група.

На следващия ден – 8 юни, Василена Маслева е взела участие и в детския музикален фестивал в гр. Сливен, на който се изявяват изпълнители на пиано, класическо и поп пеене, китара, цигулка от различни градове на България.

Участниците са били оценявани от жури в състав: Тодорка Бинева – преподавател в Националното училище за музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров” – гр. Бургас, Златка Дончева – преподавател в Националното училище за музикални и сценични изкуства ”Христина Морфова” – Стара Загора и Георгиос Филаделфефс – оперен певец и пианист, солист на Русенската опера.

Фестивалът не е бил с конкурсен характер, а журито е отличило най-добре представилите се участници с награди за най-добра вокална група, най-добър инструментален ансамбъл, награда „Изгряваща звезда“ и др.

От общо 69 участници, 20 са били в категория поп пеене на възраст от 6 до 17 г. Василена Маслева е спечелила една от четирите награди за поп изпълнение.