Начало Общество Възпитаници на ОУ „20 април“ с отлично представяне и награди от Международен...

Възпитаници на ОУ „20 април“ с отлично представяне и награди от Международен конкурс за есета, стихове и рисунки

СПОДЕЛИ

Стихотворението на Калоян Ричев „Роди се дете“ получи ГОЛЯМАТА награда на конкурса, а есетата на Мария Ильова, Николай Еничеров и Нешко Динчев – грамоти

 

Възпитаниците на г-жа Зорка Кисьова от 2-б клас участваха във второто издание на Международен конкурс „Роди се дете, Син ни се даде“, обявен от Сдружение „Шанс чрез умения“ и списание „Щъркел“, съобщават от ОУ „20 април“.

Двеста и пет са били участниците конкурса на възраст от 4 години до 18 години, от шест държави – Италия, Гърция, Сърбия, Босна и Херцеговина, Украйна и България, с публикации на пет езика.

Този конкурс дава възможност на всички участници да разкажат нещо красиво, да дадат пример за добрата промяна, изразявайки почит към най-светлия християнски празник – Рождество Христово.

Акцентът на списание „Щъркел“ е публикация на отличените творби в списанието. Най-важното според организаторите е любовта, с която са нарисувани рисунките, написани стиховете и есетата.

От ІІб клас взеха участие 8 ученици на г-жа Зорка Кисьова, но само 4 от тях комисията определи за най-добри. Творбите им бяха преведени на английски език и публикувани в списание „Щъркел“. Стихотворението на Калоян Ричев „Роди се дете“ получи ГОЛЯМАТА награда на конкурса, а есетата на Мария Ильова, Николай Еничеров и Нешко Динчев – грамоти. Всички деца получиха като награда книжки.

Отличените деца бяха включени в презентация, представена на 20.12.2017 г. в различните страни.