Начало Местна власт Вечерният час в община Панагюрище отпада от утре

Вечерният час в община Панагюрище отпада от утре

СПОДЕЛИ
Панагюрище бизнес, общински съвет, съветници

Със заповед на кмета са отменени всички масови събития, свързани с отбелязването на годишнинита от Априлската епопея

Считано от 00,00 часа на 1 май, вечерният час, който бе въведен на територията на община Панагюрище отпада. Това разпореди кметът Никола Белишки със заповед № 240 от 28 април. Решението е взето след проведено съвещание с общинския кризисен щаб, на което е била анализирана епидемичната обстановка на територията на общината.

Със заповед на кмета на община Панагюрище Никола Белишки е прекратена дейността на Организационния комитет по планиране, подготовка и координиране на проявите по повод честването на 144 години от избухването на Априлското въстание, прекратени са дейностите по изпълнение на Организационния план и са отменени всички масови събития от програмата за отбелязването на годишнинита от Априлската епопея.

Като израз на дълбоката всенародна признателност към великата саможертва и безсмъртния подвиг на Априлци в името на Свободата и Отечеството, на 1-ви май ще бъдат положени от Община Панагюрище венци и цветя пред всички паметници в град Панагюрище и населените места на общината. На 2-ри май цветя ще бъдат положени пред паметника, увековечил първото българско Велико народно събрание, на историческата местност Оборище.

Панихида в памет на загиналите в Априлското въстание ще бъде отслужена на 1 май в църквата „Свето Въведение Богородично“.