Начало Общество Вековното съперничество „Копривщица – Панагюрище“ – утре в Агро тв

Вековното съперничество „Копривщица – Панагюрище“ – утре в Агро тв

СПОДЕЛИ
Снимка: PIA-NEWS

panagyurishteВековното съперничество между перлите на Възраждането Панагюрище и Копривщица ще намери своето продължение и в телевизионния ефир. Утре в Агро тв своите общини ще защитават кметът на Панагюрище Никола Белишки и колегата му Генчо Геранов. Ето и любопитния анонс на медията за утрешното предаване „Говори България“.
„Община Панагюрище и община Копривщица, две общини със запазено място в историята, се срещат в предаването „Говори България“ с водещ Ваня Манолова тази неделя, 31 януари от 18:00 часа. Поканени са кметовете на община Панагюрище, Никола Белишки и на община Копривщица – Генчо Герданов: как традиционният поминък на дедите им, завладели пазарите на Цариград и Европа още през робството, ще бъде продължен. Най-предприемчивите и най-смелите днес. Нови посоки за стари български родове – гост в предаването ще бъде и директорът на АгроТВ Цветан Гърбешков, който също е от Панагюрище. Копривщица пък „ще отговори“ с изследовател и наследник на стар абаджийски копривщенски род – Дойчин Станчев. Участвайте и Вие, зрителите, като изразите мнение и защитите кой как се справя.

Кой как „чува гласа на бащите“, но не остава „в музея“. През целия януари водещата Ваня Манолова и екипът на АгроТВ разказваха за ферми, над 1000 м. надморска височина, за по-малко известното от героичната история на двете общини, за проблемите и „искрите“ в изстрадалото българско село. Това отговаря на замисъла на предаването: първите две недели от месеца с репортажи и филми „на своя територия“ се представят две общини. В третата неделя – експерти и политици отговарят с максимална конкретност на поставените въпроси в студиото на „Говори България“, а в края на месеца – най-убедителните герои от общините – се срещнат в най-благородното състезание, за Бащината си земя.

Съучаствайте и Вие като изпратите SMS на тел.1923 и изпишете на латински: agrораnagurishte или agrokoprivshtiza. Предаването е с повторения във вторник от 06:00 и в четвъртък от 15:10 часа.“