Начало Общество Велика сряда е днес!

Велика сряда е днес!

СПОДЕЛИ

Велика сряда е! Пътят към спасителните за човечеството Страдания е преполовен. Една разкаяна грешница помазва тялото на Иисус с драгоценно миро, а един от учениците Му, избран преди това за апостол го предава за 30 сребърника.

Притчите ни напомнят, че никога не е късно да се замислим и разкаем за греховете си. Да осъзнаем грешките си, да се смирим и искрено с Душата, Разума и Сърцето си да поискаме опрощение пред олтара Христов.

Трябва да поставим на първо място в списъка на прегрешенията си предателствата, които ние сме извършили към себе си и другите. Не трябва да забравяме, че всички те са били акт на Свободната ни воля, същата онази, с която сме дарени от Създателя, за да Обичаме. Ако се опрем на силата на любовта и молитвата, ще преодолеем Тъмнината в себе си. Нека се откажем от 30-те сребърника, с които ни примамва материалния свят. Да заместим мрака с Любов, която ни завеща Христос от Голготата, е посланието на деня. Защото именно силата на Любовта е Божественото начало, Истината и Възкресението.

Днес традицията повелява да се бере здравец и да не се работи.