Начало Бизнес „Великолепната осморка“ на BASE – Стрелча – с крачки по-близо до мечтания...

„Великолепната осморка“ на BASE – Стрелча – с крачки по-близо до мечтания бизнес

СПОДЕЛИ

„Асарел-Медет“ отново осигури наградния фонд за победителите на Бизнес академията за стартиращи предприемачи


Осем иновативни бизнес проекта бяха представени на финала на Бизнес академията за стартиращи предприемачи /BASE/ в Стрелча на 24 август. Като прецедент в историята на изданието, всички участници с бизнес идеи получиха своите заслужени отличия. Наградният фонд за четвърта поредна година беше осигурен от „Асарел-Медет“ – след три издания на BASE в Панагюрище, сега беше подкрепена и първата академия в Стрелча.
Директор „Човешки ресурси“ Бисерка Янева награди победителите, като каза: „В тези изключително сложни времена Ви поздравявам, че повярвахте в BASE, в собствените си умения и решихте да инвестирате в своето развитие! За първи път виждам толкова сплотена група, която, в крайна сметка, ще допринесе за предприемачеството в община Стрелча, като един екип, като един юмрук!“ – сподели тя като пожела „На добър час“ на всички участници в бизнес академията.
Обучението по предприемачество се провежда от Индустриален клъстер „Средногорие“ с подкрепата на компанията ни и фондация „Америка за България“. Проектите бяха оценявани от Надя Захариева – програмен директор „Бизнес предприемачество и технологии“ на фондация „Америка за България“, инж. Николай Минков – изпълнителен директор на Индустриален клъстер „Средногорие“ и Ваня Кънева – директор „Човешки ресурси“ в НЕК и лектор по човешки ресурси в BASE.
Три проекта получиха награди за първо място. Сред тях е идеята на Иван Фингаров за оптимизиране на производствения процес за вкусния стрелчански тутманик, който опитаха присъстващите на финала на BASE – Стрелча. Журито възхитиха кожените чанти, портфейли и колани, изцяло сътворени от ръцете на Тодор Пирянков, който също грабна първото място с проекта си за Арт работилница за ръчно изработени кожени изделия. Сред първенците в това издание на Бизнес академията се нареди и проектът на колегата ни Йордан Найденов и неговата фирма за хидравлични маркучи – серийно производство, които са широко приложими в минното производство и машиностроенето.
Второто място споделиха три вдъхновяващи дами. Тодорка Стойкова впечатли журито със своите сладки изкушения, които желае да предлага по проекта си за кафе-сладкарница Sweet Dreams в Стрелча. Идеята на Виктория Такучева е за фирма за почистване, а емоционално и незабравимо бе представянето на Пенка Иванова и нейният стартиран проект – къща за гости Butterflies Ladies Motorbar, който има и социална кауза – подкрепа на жертви на домашно насилие.

Журито присъди и две трети награди – на Елена Георгиева, която представи идеята си за розобера като местна туристическа атракция, и на Мария Илиева и нейните курсове по ментална аритметика за деца в Детски образователен център Smarty kids.

Емоционален и позитивен беше финалът на Академията в Стрелча, където всички, участвали с бизнес планове, се оказаха победители. Но най-голямата победа за отличените бе създалото се по време на курса приятелство, искрената подкрепа и готовност за съвместно сътрудничество. Желаем им попътен вятър! Нека това бъде началото на още много бъдещи успехи и щастливи споделени моменти!