Начало Криминална хроника Верижна катастрофа при пазарджишкото село Звъничево взе пет жертви

Верижна катастрофа при пазарджишкото село Звъничево взе пет жертви

СПОДЕЛИ

Пет са вече жертвите на тежката катастрофа между селата Звъничево и Братаница, съобщи д-р Васил Вълчев, директор на МБАЛ – Пазарджик. Четирима загинаха на място на мястото на верижния сблъсък на надлеза при с. Звъничево, в който участваха общо 11 автомобила. От МВР съобщиха, че пътят не е бил опесъчен, а в района има изключително гъста мъгла и заледяване. Това е и най-вероятната причина за тежкия инцидент, съобщава канал3.

„Три тежко пострадали жени при верижната катастрофа на пътя между селата Звъничево и Братаница са докарани от Спешната помощ в Областната болница в Пазарджик“, посочи той. По думите му една от пострадалите жени е починала, тъй като е била докарана в критично състояние, несъвместимо с живота. 

„Другите две жени са с по-леки травми. Все още са под наблюдение в Спешното отделение на пазарджишката болница. Най-вероятно ще бъдат освободени за домашно лечение“, уточни д-р Вълчев. Той допълни, че починалата жена е била служител на Областната болница.

Тежката катастрофа е станала тази сутрин около 7.00 часа. Сблъскали са се четири превозни средства. На мястото на инцидента незабавно са пристигнали екипи на пожарната, полицейски патрули и линейки, съобщи Мирослав Стоянов, говорител на ОДМВР – Пазарджик.

„Пристигайки, спасителните екипи са установили верижна катастрофа между четири леки автомобила. В резултат на сериозния сблъсък четирима от пътуващите в автомобилите са починали на място“, информира Мирослав Стоянов.

„Трима са транспортирани от екипи на „Спешна помощ“ в МБАЛ – Пазарджик, като състоянието на единия от тях към момента е много тежко. За изваждането им от силно деформираните автомобили се е наложило използването на режещи инструменти от пожарникарите. На мястото се извършва оглед от дежурна група при РУ – Пазарджик, изясняват се причините довели до тежката катастрофа“, уточни Стоянов. Той допълни, че най-вероятно гъстата мъгла по трасето, хлъзгавата настилка и несъобразената скорост са довели до инцидента.

Общо 11 автомобила са участвали във верижната катастрофа в село Звъничево, каза още Мирослав Стоянов, говорителят на ОДМВР – Пазарджик. По думите му четири от превозните средства са участвали в тежката катастрофа, при която загинаха петима души, а седем други автомобила са катастрофирали след тях на надлеза в селото.

„Движещите се зад четирите катастрофирали коли са се опитали да спрат, но заради хлъзгавата настилка са предизвикали още три леки пътнотранспортни произшествия“, уточни Стоянов. Той добави, че към момента продължава огледа на мястото на тежкия пътен инцидент.

Временно е ограничено движението по път II-84 Звъничево – Велинград в участъка Звъничево – Вaрвара поради пътнотранспортно произшествие. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“. Обходният маршрут е по път III-8402 село Вaрвара – Септемврийски ханчета.

Движението по автомагистрала „Тракия” е интензивно. В района на Пазарджик, Пловдив и Стара Загора има гъста мъгла. Видимостта е намалена. Очаква се за празниците от там да преминат над 70 000 превозни средства. Призивът е да се шофира внимателно. Има ограничение на скоростта в два участъка на магистралата – до 90 км/ч в района на 45-ия и 53-ия километър, както и в участъка между Чирпан и Стара Загора.

1 КОМЕНТАР