Начало Култура Вицепрезидентът на Република България ще бъде Патрон на Втория международен конкурс...

Вицепрезидентът на Република България ще бъде Патрон на Втория международен конкурс за млади оперни певци “Елена Николай”, Панагюрище`2014

СПОДЕЛИ

margarita-popovaПо покана на председателя на организационния екип на конкурса и заместник-кмет “Хуманитарни дейности” на община Панагюрище Галина Матанова, Патрон на Втория международен конкурс за млади оперни певци на името на Елена Николай ще бъде Вицепрезидентът на Република България Маргарита Попова. Тя ще бъде почетен гост на Гала-концерта на лауреатите, който ще се състои в Деня на народните будители 1 ноември от 18:30 часа в голямата зала на Театър Дом-паметник – Панагюрище.

Второто издание на Международния конкурс за млади оперни певци „Елена Николай”, организиран от Община Панагюрище, който се посвещава на 110-та годишнина от рождението на легендарната българска оперна певица (родена на 24 януари 1905 година),  ще се проведе в периода 30.10-01.11.2014 година.

С преклонение пред огромния талант на Елена Николай, която с яркото си присъствие на световния оперен небосклон допринесе за трайното утвърждаване на постиженията на българското оперно изкуство и популяризирането на българската култура, организаторите на конкурса отдават заслужена почит към нейния принос за развитието на световното оперно изкуство и популяризирането на Панагюрище като престижен културен център на България. Конкурсът на нейно име е и за да напомня, че българските оперни таланти са онези, които винаги са нареждали България в челните редици на световната култура.