Начало Спорт Вицешампионска титла за тенисистките от СКТМ „Панагюрище“, Десислава Ботева с бронзов медал...

Вицешампионска титла за тенисистките от СКТМ „Панагюрище“, Десислава Ботева с бронзов медал на двойки

СПОДЕЛИ

tenis1Петък,събота и неделя в гр. Пловдив се проведе Държавният финал по тенис на маса – отборен и личен за мъже и жени до 21 г.

Клубът участва с мъжки и женски отбори. Мъжкият отбор   бе в състав: Георги Кържанов, Станимир Хаджистефану, Георги Тачев и Димитър Вранчев. Поради обективни причини не взеха участие Еди Негалов и Радко Грънчаров,което се отрази и на представянето им. Независимо от много добрата игра на Кържанов и останалите, отборът не можа да се класира във финалната четворка и след драматичната загуба  с ЧОО- Пловдив с 4:3  остана извън фаворитите за медали

При жените отборът в състав Десислава Ботева,Нелина Петришка и Йоана Ботева ситуацията бе съвсем различна.Независимо от огромната конкуренция нашите състезателки стигнаха до решителния мач за влизане в четворката с отбора на „Корабостроител“-Варна, където постигнаха победа с 4:1 и стигнаха до полуфинал с отбора на „Родопи“- Момчилград. Мачът бе изключително напрегнат и завърши 4:3 за Панагюрище,като и трите състезателки имаха своите заслуги. На финала се изправиха срещу отбора на „Стоян-строй“ гр. Пловдив -тазгодишни шампионки във Висша лига за жени. Загубихме с 4:0, независимо от старанието на състезателките ни.

При двойките Десислава Ботева в екип с Виктория Харизанова завоюва бронзов медал.

Нелина Петришка и Габриела Вълчанова бяха на крачка от медалите, но загубиха от шампионките Красимира и Мария Йовкови от Пловдив.

tenis